Hannah Östebo – eller Hannaholiero som hon kallar sig på Instagram – har kommit långt sedan hon var med i Biggest Loser 2013. Vad som började som en jakt på idealvikten blev istället en vinglig väg, kantad av ätstörningar och självhat, men ändå början på vägen till lycka. Eller som hon själv uttryckte det i ett gammalt blogginlägg från den tiden; “Lycka kommer man inte fram till, det är ett sätt att färdas”.

2015 skrev Hannah ett debattinlägg på SVT Opinion under rubriken “Var är alla plus size-modeller?” Hon skrev så här:

“..vad händer med vår kroppssyn när det enda vi ser på reklambilder är en och samma kroppstyp som väldigt få kvinnor har?

Jo, det ska jag tala om för er. Det triggar ätstörningar, dålig självkänsla och självhat. Ifall du dagligen får se eller höra att din kropp inte är bra nog, och dessutom har en låg självkänsla, så kommer du tro på det.”

Någonstans här tog Hannahs Instagramkonto fart, där hon visade upp ett alternativ kroppstyp till de som syntes på reklambilderna. Där pratade hon om självkänsla, självacceptans och vad hon kallar för “#sizelycklig”. Snabbspola fram fem år, body positivity-rörelsen har tagit Sverige med storm, inkludering är ett faktum och nu är Hannah bland annat modell för Lindex. Hon har varit en del av verklig förändring.

Vi pratar om hennes tacksamhet för sina följare och det community hon har byggt på Instagram, om hur hon pratar om sex på sin kanal (och hur hennes annonsörer reagerat på hennes öppenhet) och hur hon ser på att ha sociala medier som sitt jobb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *